Jeg er minnene mine

Jeg er minnene mine
Varenr.
2718
Pris
kr 190,00 Eks. MVA
Forfatter

Kvantumsrabatt

Loading...
- om identitet, livshistorie og digital minnebok ved svikt i hukommelse og kommunikasjonsevne

Det er lenge blitt anbefalt å bruke livshistorien til personer med demens som utgangspunkt for individuell omsorg. For å møte mennesker med demens som unike personer må vi kjenne til deres bakgrunn, livshistorie og viktige verdier. Dette er kjernen i personsentrert omsorg. Dette heftet gir en viktig innføring i betydningen av å sette seg inn i livshistorien til personer med demens og bruke minner aktivt for å øke trivsel, styrke identitet og gi bedre selvfølelse.

 

Heftet er skrevet for alle hjelpere – både profesjonelle, private og pårørende. Heftet beskriver ulike tiltak som hjelperen kan bruke for å bekrefte identiteten til personen, og er ment å gi tips og inspirasjon i dette arbeidet.

Ett hjelpemiddel for å styrke identiteten er bruk av digitale minnebøker. MinMemoria AS har utviklet Memoria, et omsorgsverktøy som digitaliserer livs-historien gjennom bilder og historier satt inn i en personlig profil. Tiller helse- og velferdssenter i Trondheim har tatt i bruk dette hjelpemiddelet og deler sine erfaringer.

Allan Øvereng har vært forfatter og redaktør, og Anne Marie Mork Rokstad har skrevet forordet og vært fagkonsulent. MinMemoria AS har bidratt med tekst og eksempler.

 

Antall sider: 33

Utgivelsesår: 2017

ISBN: 978-82-8061-356-1