(PDF) God ernæring i praksis for personer med utviklingshemm

(PDF) God ernæring i praksis for personer med utviklingshemm
Varenr.
3643

Kvantumsrabatt

Loading...
Dette temaheftet gir grunnleggende kunnskap om ernæring og ernæringsoppfølging av personer med utviklingshemming. Heftet gir en innføring i kartlegging og vurdering av ernæringsstatus og hvordan sette de nasjonale kostrådene i system slik at det blir lettere å følge rådene. Heftet tar også for seg noen spesielle ernæringsutfordringer. I tillegg tas det opp hvordan en kan støtte tjenestemottakerens motivasjon for endring til mer helsefremmende vaner og hvordan en tilrettelegger for strukturer som gjør det mulig å ta helsefremmende valg.

Heftet kan brukes som et praktisk hjelpemiddel for å styrke ernæringskompetansen og kvaliteten i tjenestene. Målet er å gi tjenesteyterne trygghet til å bidra til god ernæring og bedre helse og livskvalitet for personer med utviklingshemming.

Forfatter er Kristine Nordkvelle, som er klinisk ernæringsfysiolog ved Lovisenberg Diakonale Sykehus og i Sagene bydel i Oslo. Kari Revheim fra Aldring og helse har vært redaktør.

Heftet er utviklet på oppdrag fra Helsedirektoratet.
ISBN: 978-82-8470-166-0 (PDF) Utgivelsesår: 2025
ISBN: 978-82-8470-077-9 (trykt) Utgivelsesår: 2026

Antall sider: 40