Et langt liv med kortvoksthet

Et langt liv med kortvoksthet
Varenr.
2128
Pris
kr 60,00 Eks. MVA

Kvantumsrabatt

Loading...
  • Et langt liv med kortvoksthet
  • Blødersykdom.jpg
  • Dysmeli.jpg
  • Marfans.jpg
  • Turners.jpg


Kirsten Thorsen og Vigdis Hegna Myrvang
(2012)


Å være kortvokst vil si å bo i en kropp som andre definerer som uvanlig. Det vil si å leve i en verden innrettet for mennesker med "normal" høyde. Å være spesielt liten betyr å bruke mer energi enn andre på en mengde oppgaver. Å gå en strekning krever for eksempel langt flere skritt for den kortvokste enn for andre.


Dette heftet handler om hvordan det er å leve lenge med kortvoksthet på grunn av skjelettdysplasi. Studien er basert på gruppeintervju med ti og dybdeintervjuer med ti personer (40-70 år) med kortvoksthet.

 

Hvordan er hverdagslivet? Hvordan har den sjeldne tilstanden påvirket personene gjennom livsløpet? Hvordan opplever de nå sin aldring - etter fylte 40 år? Kroppen preges av aldringsrelaterte forandringer, som smerter og slitasje i muskler og ledd. Disse forandringene oppleves å komme tidlig - for tidlig.

 

Heftet retter seg mot fagfolk, ansatte i tjenesteapparatet, undervisningspersonell, studenter, forskere og personer med kortvoksthet og deres pårørende.

Dette heftet et ett av flere med bakgrunn i prosjektet "Livsløp og aldring blant personer (40+) med en sjelden tilstand".

ISBN: 978-82-8061-179-6