Digitalt frokostmøte

Bli med oss på gratis, digitalt frokostmøte den 25. mai kl. 09.00-10.00! Professor Naohiro Ogawa forteller om hvordan den aldrende befolkningen har påvirket samfunnet, både sosialt og økonomisk i Japan og utvalgte asiatiske land. Bli med oss og bruk morgenen på en tankevekkende presentasjon og engasjerende diskusjoner. Meld deg på i dag, du vil motta lenke til Teams-møte i forkant av presentasjonen. 


Følgende temaer vil bli diskutert:
• Aldring og pensjonering i Japan – potensiale for å heve pensjonsalderen
• Endringer i mønsteret av offentlige og familiære overføringer
• Endringer i unges verdier knyttet til omsorg for eldre

Naohiro Ogawa har undervist i befolkningsøkonomi ved flere akademiske institusjoner, inkludert University of Tokyo, Nihon University og University of Malaya. Ogawa er for tiden gjesteforsker ved Asian Development Bank Institute i Tokyo.

Ogawas seneste arbeider inkluderer måling av tverrgenerasjonelle overføringer og ny måling av aldrende befolkninger. Han har skrevet omfattende om befolkning og utvikling i Japan og andre asiatiske land. Hans forskning har fokusert på problemstillinger, som sosioøkonomiske konsekvenser av lav fruktbarhet og rask aldrende befolkning og modellering av demografi og sosiale sikkerhetsrelaterte variabler. Han har også forsket på politikk knyttet til fruktbarhet, sysselsetting, ekteskap, barneomsorg, pensjon og omsorg for eldre.

Bli med oss og bruk morgenen på en tankevekkende presentasjon og engasjerende diskusjoner.

Vis mer informasjon