Kognitiv stimuleringsterapi (KST) Gruppelederkurs


 

Kognitiv stimuleringsterapi er en evidensbasert gruppeintervensjon utviklet i Storbritannia for å bedre kognitiv funksjon og livskvalitet hos personer med mild til moderat grad av demens.
Metoden har vist like god effekt som demenslegemidlene som fantes på markedet i 2003 (Spector m.fl., 2003). I en nyere kunnskapsoppsummering (Woods m.fl., 2023) er det dokumentert bedring innen kommunikasjons- og sosiale ferdigheter, i utførelse av daglige gjøremål samt selvrapportert humør. Gruppebasert kognitiv stimuleringsterapi tilbyr hjernetrim på en systematisk måte, og inneholder tall-oppgaver, ordleker, kreative oppgaver, resonneringsoppgaver og spill.
Nasjonal faglig retningslinje for demens anbefaler at kommunale virksomheter skal legge til rette for psykososiale tiltak og aktiviteter som tar utgangspunkt i personen med demens sine egne interesser, preferanser og funksjonsnivå, som sosialt samvær med kognitiv stimulering (Helsedirektoratet, 2020).

Kognitiv stimuleringsterapi kan tilbys personer med demens i regi av kommunal helsetjeneste eller ved poliklinikker. Det kan etableres egne KST-grupper for hjemmeboende som ikke har faste kommunale tjenester, eller inkluderes som et fast tilbud ved Inn-på-tunet eller ved dagaktivitetssentra og i omsorgsboliger eller på sykehjem.

Helsepersonell med erfaring fra demensomsorg kan gjennomføre dette dagskurset og bli gruppeleder.

Vis mer informasjon

Velg dato / tid

Start: 20.11.2024 08.30
Slutt: 20.11.2024 15.00
Sted: Digitalt
Pris:
kr 2 800,00
Påmeldingsfrist: 10.11.2024 23.59.00

Anbefalt kursmateriell

Å gjøre en forskjell 3
kr 400,00 Eks. MVA

Kursmateriell i kurspakker