Å formidle egne pårørendeerfaringer

 

UTVIDET PÅMELDINGSFRIST 19.OKTOBER!
Evalueringer fra pårørendeskolene viser at pårørendeinnleggene blir verdsatt høyt og åpner opp for anerkjennelse og aksept blant mange pårørende.
Målgruppen for veiledningskurset er pårørende til personer med demens som ønsker å dele sine erfaringer ved å holde innlegg på pårørendeskoler og andre arrangementer for pårørende.
Kurset gir deltakerne en innføring i ulike måter pårørendeerfaringer kan formidles på, nyttige tips om presentasjonsteknikk og hvordan samarbeide med arrangører.
På grunn av koronasituasjonen er kurset digitalt. Deltakerne følger kurset fra PC, nettbrett eller mobiltelefon. De får tilsendt en lenke på e-post for å logge inn. Kurset består av nettforelesninger, intervjuer og nettprat.
Siden 2013 har kurset vært et årlig fysisk arrangement. Over 200 pårørende har deltatt så langt. Evalueringene viser at deltakerne vurderer kurset som nyttig, og at det bidrar til kunnskap og motivasjon til å stå fram som formidlere av egne erfaringer.

Veiledningskurset arrangeres av Aldring og helse i samarbeid med Nasjonalforeningen for folkehelsen, på oppdrag fra Helsedirektoratet.
 
Ved å melde deg på, bekrefter du at du er pårørende til en person med demens og ønsker tips og råd for å holde innlegg.
Vis mer informasjon

Program (info)